Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

PÁLYÁZATÍRÓK FIGYELEM!

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások hatékonyabb pályázati forrásokhoz jutása, és színvonalas tájékoztatása érdekében nyilvános pályázatírói adatbázist hoz létre.

Napelemes rendszer telepítésének támogatása

2019. augusztus 28.

Kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésének támogatására adhatnak be pályázatot mikro-, kis- és középvállalkozások.

Munkahelyi képzéseket támogató pályázatok

2018. március 2.

A munkahelyi képések támogatására két pályázati kiírás jelent meg, a GINOP 6.1.5-17 a nagyvállalatok, a GINOP 6.1.6-17 a mikro-kis-, és középvállalkozások számára.

2017. márciusában megjelent pályázatok

2017. április 19.

A kitűzött március 31-i határidőre az összes gazdaságfejlesztési pályázatot meghirdették,  összesen 26 GINOP pályázat jelent meg. Közel 400 milliárdos keretösszegű pályázatokról van szó, igaz ebből 150 milliárd vállalkozásoknak szóló tőkeprogramokat takar.

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása (GINOP-3.2.2-8.2.4-16)

2016. december 20.

Pályázati cél:  hazai KKV-k hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének infokommunikációs megoldásokkal történő erősítésének támogatása.

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.2-16) című pályázati felhívás

2016. december 15.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítása.Támogatási összeg 5-25 millió Ft.  Szabad vállalkozási zónának nem minősülő településeken kizárólag feldolgozóipari tevékenység támogatható!

Megjelent az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása (GINOP-3.1.2-8.2.4-16)

2016. december 13.

A felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését.

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című (GINOP-4.1.1-8.4.4-16)

2016. december 13.

Pályázati cél:  a kis- és középvállalkozásoknak1, a primer energiafelhasználás csökkentés, valamint megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása érdekében

Közel 300 milliárd jut gazdaságfejlesztésre idén

2016. április 21.

Közel 300 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül a 2016-os évben

Ideiglenesen felfüggesztésre kerül 3 GINOP pályázat

2016. február 18.

2016.02.22. (hétfő) 14:00 órás határidővel felfüggesztik az alábbi felhívásokat: GINOP-1.2.2-15, GINOP-1.2.5-15, GINOP-1.3.1-15. A felülvizsgálatot követően a felhívások módosított feltételekkel ismét elérhetők lesznek.

Pályázati felhívás: Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása GINOP 1.2.5-15

2016. január 6.

A Felhívás célcsoportjába azon logisztikai vállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadott érték-növekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként a már meglévő üzleti infrastrukturális kapacitásaikat továbbfejlesztik, ezáltal növelve logisztikai szolgáltatásainak minőségét és nyújtott szolgáltatások körét.

InvestHorizon

2015. december 8.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák (Eurochambres) részvételével indított „InvestHorizon” projekt keretében díjmentes online képzések segítik a vállalkozókat abban, hogy az elképzeléseikből jól bemutatható üzleti tervet készítsenek a potenciális befektetők számára.

Gyökeres változás jön a K+F pályázatoknál - Mi a lényeg?

2015. október 8.

Az eddigi széttöredezett rendszer helyett egy egységes, átlátható kutatási, fejlesztési és innovációs pályázati rendszer alakul ki Magyarországon, amely forrásokkal kapcsolatos szemléletben is gyökeres változást hoz - hangsúlyozta egy szerdai háttérbeszélgetés keretében Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke számos gyakorlati példával is alátámasztotta, hogy ez a változás mit jelent majd, és érzékeltette: a tét nem kicsi, hiszen a 2014-2020-as uniós ciklusban összesen mintegy 1200 milliárd forintnyi forrás megfelelő, a fenntarthatóságra is koncentráló felhasználásáról van szó.

GINOP 3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése

2015. augusztus 31.

A felhívás azon infokommunikációs területen működő kis-, közepes és nagyvállalkozásokat célozza, melyek projektjük megvalósításával hozzájárulnak ahhoz, hogy minden ellátatlan területen lévő háztartás számára elérhetővé váljon legalább 30 Mbps sávszélességű internet szolgáltatás az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével.

GINOP 2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

2015. augusztus 27.

A Felhívás célja olyan K+F+I tevékenységék támogata, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. A vállalatok önállóan, vagy együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységei kerülnek támogatásra.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása

2019. augusztus 28.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása, a 2,5 milliárd forintos keretre szeptember 2. és 23. között pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

Tájékoztatás a CSOK keretében támogatott ingatlanok vállalkozási célú használatáról

2019. augusztus 9.

A  Pénzügyminisztérium korábban állásfoglalást adott ki a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény ) keretében támogatott ingatlanban  egyéni vállalkozás vagy bármilyen vállalkozás bejelentésével kapcsolatban, amely szerint vállalkozási tevékenység végzése, illetve székhely (telephely, fióktelep) létesítése lakáscéltól eltérő hasznosításnak minősül és a CSOK támogatás visszafizetését vonja maga után. A CSOK szabályozásának ez a része 2019. július 11-étől módosult.

Interreg CENTRAL EUROPE program - 60 millió euró ERFA támogatás

2017. október 4.

2017. szeptember 21-én megnyílt az Interreg CENTRAL EUROPE program harmadik pályázati felhívása, amely keretében 60 millió euró ERFA támogatás kerül meghirdetésre.

K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében (GINOP-2.1.2-8.1.4-16)

2016. december 16.

Pályázati cél: a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. Nagyvállalkozások is pályázhatnak!

Megjelent: Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-16) című pályázati felhívás

2016. december 15.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítása feldolgozóipari ágazatokban. Beadás 2017. január 16-tól lehetséges. Támogatási összeg: 25-250 millió Ft.

Megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című (GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú) felhívás.

2016. december 13.

Pályázati cél: vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő pénzügyi eszköz (kedvezményes kamatozású kölcsön) együttes biztosítása révén segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fenti tevékenységi korlátozás nélkül, a fejleszteni kívánó KKV-k kapacitásbővítő beruházásait.

Megjelent a GINOP 1.3.3 beszállítói kapcsolatok támogatására

2016. szeptember 1.

A felhívás célja a beszállítói értékláncok fejlesztésének támogatása. A KKV-k beszállítóként, a nagyvállalkozások integrátorként pályázhatnak konzorciumként.

Itt egy mobilalkalmazás, amin követheted az uniós beruházásokat

2016. április 18.

Az EU Közpénzfigyelő mobilalkalmazás segítségével most te is elmondhatod a véleményedet az EU- pénzből megvalósult beruházásokról. A mobilapplikációt a Transparency International (TI) fejlesztette ki. Nincs más dolgod, csak letölteni az appot, és már értékelheted is az uniós pénzekből fizetett beruházások hasznosságát, minőségét és ésszerűségét. A legrosszabbnak ítélt projekteket kivizsgálja a TI.

Új konstrukció a KKV-k hitelezésének támogatására

2016. február 4.

Együttműködést írt alá az Európai Beruházási Alap és a K&H, így Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, az ügyfelek számára díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Felfüggesztik a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívást

2016. január 5.

2016. január 11-i határnappal felfüggesztésre kerül a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás

GINOP 2015 menetrend módosítás

2015. október 9.

A módosított fejlesztési keret szerint nem kerülnek kiírásra az idei évben a kombinált hiteltermékekkel megjelenő vállalkozói épületenergetikai, valamint az informatikai pályázati felhívások az uniós szabályozás késedelme miatt.

Felfüggesztették a GINOP 1.2.2-15 és GINOP-1.2.1-15 pályázatokat

2015. szeptember 14.

A GINOP 1.2.2-15 esetében már csak a szabad vállalkozási zónákban érhető el a kisebb gépbeszerzési pályázat, míg a nagyobb támogatási összegekkel meghírdetett, általános kapacitásbővítést célzó GINOP 1.2.2-15 pályázati felhívást 2015. szeptember 18-i határnappal felfüggesztik.

GINOP 2.1.3-15 Iparjog

2015. augusztus 27.

A Felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek támogatása.

20 mrd forintos keretemelés a gépbeszerzési pályázatnál

2015. július 16.

A Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázati felhívás (GINOP-1.2.2-15) keretösszegét 20 milliárd forinttal, 40 milliárd forintra emelték, miután jelentős igénylés érkezett be már az első nap.