Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

MEGHÍVÓ - Magyar-szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozó Budapesten

2019. november 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar – szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozót szervez a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Budapesten.

Beszállítói Nap Győrben

2019. október 17.

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Beszállítói Napot szervez Győrben 2019. november 19-én.

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

2019. augusztus 15.

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát.

GE beszállítói program indul - Somogy megyéből is várják a vállalkozások jelentkezését

2018. február 1.

Komplex beszállítói program indul a GE Magyarország kis- és középvállalati beszállítói bázisának kiterjesztéséért. Első lépésként az ország 3 pontján tájékoztató rendezvényeket tartanak, amely bemutatja a potenciális beszállítók számára az ellátási lánchoz való csatlakozás lehetőségét, és elősegíti a hazai beszállítók regionális szintű beszállítóvá válását.

Argentín exportőr adatbázis

2017. január 16.

A budapesti argentin nagykövetség tájékoztatása szerint a cordobai kormány a Cordobai Exportpromóciós Ügynökségen keresztül létrehozott egy digitális platformot, amelyen minden érdeklődő számára hozzáférhetőek Argentína egyik legfejlettebb tartománya exportőreinek, pénzügyi intézeteinek, vám- és logisztikai ügynökségeinek, szektoriális szövetségeinek az elérhetőségei.

Az automatizáció munkaerő-piaci hatásai Magyarországon - a GVI kutatása

2016. december 13.

Az új (digitális) ipari forradalom jelentős átalakulást hoz a munkaerőpiacon. A „képzettség-torzított technológiai váltás” (skill-biased technological change) fogalmával leírható változás eredményeként a képzetlen munkaerő iránti kereslet csökkenésére és a magasan képzett munkaerő iránti kereslet jelentős növekedésére számíthatunk. Egyes szakmák teljes automatizációja mellett a folyamat a munkahelyek számának jelentős csökkenését eredményezheti. Az MKIK GVI kutatásában az automatizáció magyar munkaerőpiacra gyakorolt lehetséges hatását vizsgálta, elsősorban a járási és megyei hatásokra koncentrálva.

Május elsejével élepte lépett az új vámkódex

2016. május 2.

Hatályba lépett az uniós vámkódex (uvk), amely felváltja az Európai Unió (EU) gazdasági alapját jelentő vámunió eddigi szabályozását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Koreai üzleti ajánlatok

2016. március 10.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan segítséget nyújt bármely érdeklődő Somogy megyei cégnek koreai beszállítók megismerése kapcsán.

Német nagykereskedelmi cég magyar gyártócégeket keres

2016. március 3.

A DS Produkte GmbH Németország egyik legnagyobb importőre és nagykereskedelmi cége, amely termékeit kiskereskedelmi úton, online megrendeléssel, diszkont értékesítéssel, csomagküldéssel és teleshopping útján értékesíti.

Csökken a beruházási kedv Magyarországon

2016. február 5.

A tervezettnél kevesebb beruházást hajtottak végre a magyar vállalkozások 2014 és 2015 ősze között, az egy éven belül fejlesztést tervező cégek aránya pedig 73,4%-ról 61,7%-ra csökkent az MFB őszi vállalati felmérése alapján. Rossz hír a teljes gazdaságnak, azon belül a finanszírozó bankoknak is, hogy az idősorban még nem volt olyan alacsony a beruházást biztosan tervező cégek aránya, mint most.

InvestHorizon

2015. december 8.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák (Eurochambres) részvételével indított „InvestHorizon” projekt keretében díjmentes online képzések segítik a vállalkozókat abban, hogy az elképzeléseikből jól bemutatható üzleti tervet készítsenek a potenciális befektetők számára.

K+F, Innováció a 21. századi Európában Konferencia és kiállítás

2015. november 16.

A Piac & Profit és a BKIK első alkalommal rendezi meg 2015. december 3-án a K+F és Innováció a 21. századi Európában című országos konferenciáját Budapesten a Lurdy Konferencia – és Rendezvényközpontban.

Kozmetikumok, illatszerek, professzionális hajápolási és kozmetikai termékek Workshop, B2B üzleti találkozók

2015. november 13.

Az I.C.E Olasz Külkereskedelmi Intézet és az FDT Consulting di Francesca De Toma tisztelettel meghívja Önt és kompetens munkatársait a  2015. november 24-én 10 és 18 óra között az Expo Congress Hotelben megrendezésre kerülő Workshopra és B2B üzleti találkozóra

Lassul a magyar gazdaság

2015. szeptember 28.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint lassuló pályára került a magyar gazdaság és erősödnek a kockázatok, a tavalyi 3,6 százalék után az idén 2,7, jövőre 2 százalékkal bővül a GDP, mindenekelőtt a EU-források átmeneti visszaesése, a belföldi felhasználás visszafogottabbá válása és a kiviteli lehetőségek romlása következtében. A beruházások az idén stagnálnak, jövőre 5 százalékkal mérséklődnek, a fogyasztás idén 2,5, jövőre 1,5 százalékkal bővül.

Gyorsforgalmi út Kaposvártól az M7 autópályáig

2015. augusztus 8.

Kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházás keretében megkezdődik a 67. számú főút, M7 autópálya és Kaposvár közötti szakasz (érintett települések elkerülését is megvalósító) gyorsforgalmi fejlesztése.

Franchise üzletember találkozó Budapesten

2019. október 28.

A Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) és az Amerikai Nagykövetség kereskedelmi osztálya 2019. november 19-én Franchise üzletember találkozót szervez.

Belga-magyar B2B üzletember találkozó Budapesten

2019. október 3.

2019. október 17-18-án belga-magyar B2B üzletember találkozóra kerül sor Budapesten. 

Felső-Ausztria új online platformmal várja üzleti partnereit

2019. július 25.

Felső-Ausztriában megvalósuló üzleti kapcsolatokhoz nyújt segítséget az az új online platform, amely a külföldi cégeket/szervezeteket támogatja a Felső-Ausztriába irányuló üzleti útjuk tervezésében és szervezésében.

Magyarország három helyet javított az innovációs listán

2017. január 17.

Az első helyeken továbrra is Svédország, Finnország és Dánia áll az országok innovációs rangsorán -  a Bloomberg jelentésében. Magyarország a 27. helyen végzett a 2017-es listán.

Újra lesznek Nokia telefonok

2017. január 9.

Hamarosan újra kaphatók lesznek Nokia-okostelefonok, bár egyelőre itthon nem, csak Kínában. A HMD Global, ami megvette a Nokia-márkanevet, vasárnap bemutatta okostelefonját. 2014 óta, amikor a Nokia eladta a Microsoftnak az okostelefon-gyártó részlegét, ez lesz az első Nokia márkanévvel piacra dobott okostelefon.

Brüsszeli projekt nemzetközi kapcsolatok bővítésére

2016. május 3.

Miről szól a 18 hónapos brüsszeli projekt? 20 (19 EU tagország+Törökország) ország 100,000 kkv-ját vonja be egy közvetlen brüsszeli pályázat, a "mobiliseSME". Első lépcsőben egy nemzetközi kérdőívet kap mind a 100,000 cég aki most regisztrál. Az EU-szinten leghamarabb válaszoló 100,000 cég közül választják majd ki azokat a cégeket, amelyek 1-2 hónapra külföldre küldhetnek, vagy onnan fogadhatnak egy-egy alkalmazottat egy hasonló szektorban működő cégtől. Cél, a cégek nemzetközi kapcsolatainak bővítése, és azon keresztül a fejlődésük elősegítése. Amikor a 100,000 válasz bármely országokból összesen befut Brüsszelbe, akkor zárják le a jelentkezéseket.

Ezekben az országokban a legmagasabb a megújuló energia aránya

2016. április 25.

A Világbank 2012-es adatok alapján készített egy világtérképet, melyen bejelölte azokat az országokat, ahol az összes energiatermelés legalább 80%-át megújuló forrásokból állítják elő.

Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2016. március 3.

A Magyar-Mongol Tagozat tisztelettel meghívja Önt a Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok aktualitásai című rendezvényre, melynek keretében megrendezésre kerül a Magyar-Mongol Tagozat éves közgyűlése is.

Díjtalan segítség koreai beszállítók kereséséhez

2016. március 3.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan segítséget nyújt bármely érdeklődő Somogy megyei cégnek koreai beszállítók megismerése kapcsán.

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások Somogy megyében is

2016. január 6.

A 2015. II. félévi konjunktúra felmérés Somogy megyei eredménye és annak értékelése az országos adatok tükrében.

Beszállítói lehetőség

2015. november 23.

Az izraeli Gan Noy Furniture Ltd. cég fém szék és bárszék gyártókat keres Magyarországon.a Gan Noy Furniture Ltd

Magyar - török gazdasági fórum

2015. november 16.

2015. november 20-án, Budapesten kerül megrendezésre az MKIK Magyar-Török Tagozata által szervezett Magyar-török gazdasági fórum.

MEGHÍVÓ: "Tudás-park" konferencia

2015. október 15.

A Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja a Kaposvári Egyetem és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által elindított „Tudás-park” projekt keretében szervezett konferenciára.
A konferencia időpontja: 2015. október 22. csütörtök, 10 óra

Magyarország-Indonézia szeminárium

2015. augusztus 14.

2015. augusztus 24., hétfőn kerül megrendezésre a ’’Hungary-Indonesia Relations: Business Opportunities in the ICT and Healthcare Sectors in Indonesia” című rendezvény, melyet az EU-Indonesia Business Network, a Szövetség a Digitális Gazdaságért (IVSZ) és a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter szervezetekkel együtt valósít meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Nemzetközi rendezvények a pécsi EEN szervezésében

2015. július 20.

Ajánljuk figyelmébe a pécsi Enterprise Europe Network (PBKIK) őszi programjait, melyek között hazai és külföldi üzletembertalálkozók, kofenerciák és kiállítások is lesznek.