Üdvözöljük a

Vissza nem térítendő támogatások | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213
14
1516
17181920212223
24252627282930
31      

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213
14
1516
17181920212223
24252627282930
31      

Vissza nem térítendő támogatások

Szerző: Thurzó Ágnes | 2018. február 22.

Újdonság: idén honlapfejlesztésre is!

Vissza nem térítendő támogatások

15 millió forint értékben az önkéntes tagság részére 2020-ban is!

 

A SKIK az országban egyedülálló módon évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti a kamarai tagságot. A tagok idén ismét hatféle támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy minden kamarai tag megtalálhassa a neki leginkább megfelelő-, üzleti  tevékenysége  szempontjából leghasznosabb támogatási formát.

 

1.      Informatikai eszközbeszerzés támogatása

A vállalkozásoknak az informatika területén folyamatosan szüksége van fejlesztésekre, szoftver, hardver és egyéb eszközök beszerzésére. Ezt a támogatási formát  akár telefonok, pénztárgépek  vásárlására  és ezévtől  már honlapkészíttetésre, fejlesztésre is lehet fordítani.

 

2.      Kamarai tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési költségeinek támogatása.

A vállalkozások versenyképességének meghatározó eleme, hogy rendelkezésre álljon a szükséges jól képzett munkaerő. A SKIK ennek érdekében vissza nem térítendő módon támogatja a tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési, továbbképzési költségeit. A támogatás bármely képzőhelyen folyó-, bármilyen szakmai képzésre, akár idegen nyelvi képzésekre is igénybe vehető

 

3.      Széchenyi Kártya Program hitelek kamattámogatása.

A kamara a tagok finanszírozási gondjainak enyhítésére-, a pénzhez jutás költségének csökkentésére  5% kamattámogatást biztosít tagjai Széchenyi Kártya-, Széchenyi Forgóeszköz-, és Széchenyi Beruházási hitelszerződései keretében.

 

4.      Külföldi piacra jutás támogatása

  1. Nyomtatott promóciós anyagok és egyéb exportot segítő marketingeszközök készíttetésének-, valamint külföldi kiállításokon, vásárokon történő megjelenés támogatása
  2. A külföldi versenytársak-, az EU-s tagországok üzleti viszonyainak megismerését szolgálják azok a közös szakmai utak, vásárlátogatások, melyeket szintén vissza nem térítendően támogat a kamara. Az idei út célja a későbbiekben kerül meghatározásra.

 5.      Pályázatkészítés és minőségbiztosítási rendszerek tanúsíttatási költségeinek támogatása.

A pályázati forrásokhoz jutás fontos a vállalkozások fejlesztése és versenyképessége érdekében. A kamara a vállalkozók pályázati  aktivitásának ösztönzésére támogatja tagjai pályázatkészítési költségeit. A versenyképesség szempontjából ugyancsak kiemelt jelentőségük  van- és bizonyos pályázatoknál előnyt is jelentenek a minőségbiztosítási rendszerek, ezért ezek bevezettetéséhez, megújításához szintén támogatást nyújt a kamara.

 

6.      Gyakorlati képzők képzéssel kapcsolatos költségeinek támogatása.

A SKIK fontos szerepet tölt be a szakképzésben, és kiemelt figyelmet fordít a megyében folyó gyakorlati képzésre. Ezért is támogatja a gyakorlati képzést folytató kamarai tagvállalkozások képzéssel összefüggő költségeit.

 

A támogatások odaítélése és igénybevétele a jelentkezések sorrendjében történik.

A támogatásokra nem pályázhat lejárt köztartozással rendelkező vállalkozás.

 

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ:

Békefiné Dobozi Beatrix, ügyfélszolgálati vezető ( 82/501-024, bbekefine@skik.hu).